PRIRODA KAO OGLEDALO – radionica tjelesne psihoterapije

18/05/2023

16:00

klub Kocka

Image for PRIRODA KAO OGLEDALO – radionica tjelesne psihoterapije

Većina nas je upoznata s činjenicom da stres i trauma nanose bol, međutim, lako se branimo od tog osjećaja te stišćemo tijelo i dovodimo ga u stanje još veće boli.
I tako godinama, malo po malo život počinjemo gledati kroz te naočale.👓
Gledajući kroz njih, svaki (negativni) događaj i okolnost prepisujemo sudbini, nekoj višoj sili, nečemu van naše kontrole.
Postajemo žrtve vlastitog života i odluka drugih ljudi, prebacujemo odgovornost na njih i time sebi oduzimamo moć, ne shvaćajući da iza svega toga stoje uvjerenja.
Uvjerenja su dio naših originalnih postavki proizašlih iz isključivog shvaćanja okoline još iz perspektive dječje dobi, traume ili jednostavno nekog događaja koji nam je ostavio jak utisak kroz koji smo prihvatili da je u toj situaciji svijet crno-bijel.
Zapadajući u začarane krugove spleta okolnosti ne stignemo vidjeti trenutak u kojem se nalazimo, osjetiti sebe kao dio prirode, vidjeti savršenost u svojoj nesavršenosti.
🍃🍃🍃
Na ovoj radionici ću vas upoznati s praksama spuštanja u tijelo, istraživat ćemo suptilne tjelesne senzacije i što nam one poručuju.
Do toga ćemo doći kroz core vježbe, glas i disanje da bi osjetili gdje se kreće energija u tijelu, zatim ćemo ući dublje u istraživanje uvjerenja i sjenovitog dijela nas.
Dotaknut ćemo se i moje osobne prakse povezivanja s prirodom kroz jednostavan ritual prihvaćanja, otpuštanja i postavljanja pozitivne namjere.
Ova radionica je za vas ako želite iskusiti što znači preuzeti odgovornost za sebe, kako postaviti pozitivnu namjeru i pogledati što se nalazi iza ograničavajućih uvjerenja.
𝗧𝗞𝗢 𝗦𝗘 𝗠𝗢Ž𝗘 𝗣𝗥𝗜𝗝𝗔𝗩𝗜𝗧𝗜?
Znatiželjne odrasle osobe (18+) koje se žele istražiti dublje te smatraju da im ova vrsta rada može pomoći u boljem razumijevanju sebe i svoje okoline.
Radionica je BESPLATNA uz OBAVEZNU PRIJAVU NA LINKU:
tinyurl.com/2hhyjjht
𝗩𝗢𝗗𝗜:
Erna Stamać – umjetnica po rođenju, odgoju i zvanju, a sada praktičarka tjelesno orijentirane psihoterapije u edukaciji, facilitatorica grupa podrške, kundalini yoga entuzijast.
Promijenila sam put i usmjerenje prema tjelesnoj psihoterapiji iz potrebe za pronalaskom većeg smisla i poziva na duboku transformaciju.
Nakon puno plakanja, smijanja, vriskova i uživanja uspjela sam se s neba spustiti na zemlju.
Koristeći vježbe disanja i uzemljivanja dobivam najbolje od oba svijeta te svjesno ulazim u svoje tijelo povećavajući receptivnost i prisutnost što mi pomaže u navigiranju kroz životne izazove, ali i užitke.
Izrazito sam zainteresirana za rad sa sjenom, potisnutim i skrivenim dijelom nas jer krije ogroman potencijal; jednom kada prestanemo skrivati sjenu i prihvatimo je kao neophodan dio u osobnom radu dolazimo do boljeg osjećaja sebe, ne bojimo se toga tko smo te kroz preuzimanje odgovornosti spoznajemo svoje značenje slobode.
Ako te zanima kako izgleda rad sa mnom a ne možeš doći na radionicu, možeš mi se javiti za konzultacije ili individualne sesije 1:1 koje trenutno radim pod supervizijom.


Povezani članci

Održan ciklus edukacija o tarotu
20.05.2022

Održan ciklus edukacija o tarotu

Po prvi put u Splitu, održan je besplatan ciklus edukacija o tarotu i ikonografiji ovih mističnih karata. Prvi susret održan je 21. travnja 2022., a zadnji 19. svibnja. Svaka od radionica okupila je 20 sudionika, mladih, umjetnika i studenata koji su dijelili znanje i naučili osnove tarota: od povijesnog razvoja karata i njihovog širenja Europom, preko razvoja simbola i ikonografije korištene u izradi karata, sve do simbolike pojedinih karata. Osim teorijskog dijela, svi su sudjelovali i u praktičnom dijelu koji je uključivao polaganje, izvlačenje i tumačenje karata (ono što mnogi greškom smatraju gatanjem).