Dina Mlinac: Alkemija hrđe

18/04/2022

19:30

klub Kocka

OTVORENJE: Ponedjeljak 18.4.2022. u 19.30 sati, galerija kluba Kocka
///
Alkemija hrđe” je oda unutarnjoj preobrazbi. Igrajući se pojmom alkemija koji predstavlja drevnu vještinu preobrazbe neplemenitih metala u plemenite počelo je razmišljanje o tome što nas mijenja kao ljude. Kakva se preobrazba odvija u nama ovisno o tome čime se okružujemo što uključuje društvo, posao, obitelj, prijatelje, misli, prirodu, društvene mreže, situacije u kojima se nađemo i slično. Koliko je bitno stvoriti si određenu okolinu da bi se mogli oblikovati prema njoj?
U samom centru je osoba, ljudsko biće, koje predstavlja prazno bijelo platno koje je okolina spremna bojati. Okružuju ga nerealni prirodni oblici raznih boja koji polako dopiru i utječu na stvaranje ili preobrazbu. Gledatelj sam doživljava te prirodne oblike kao pozitivne ili negativne.
Cilj je potaknuti ljude da zavire u sebe, razmisle o svojoj okolini, o tome što ih okružuje te da vizualiziraju kako ih ona boja. Projekt ”Alkemija hrđe” je u jednu ruku nadogradnja na radove s izložbe ”Otisci nasljeđa” koja je nastala inspirirana životom i odlaskom nonota i none i željom da sjećanje na njih i njihov život ostane zapamćeno u umjetničkom djelu. Tekstili su i dalje bojani prirodnim bojilima odnosno biljkama (ciklom, lukom, kurkumom, crvenim kupusom, borovnicama), te su eko printani hrđom i prirodnim sastojcima. Tekstilne slike su rađene od starih noninih plahti koje tako dobivaju novi smisao i život, a hrđavi predmeti korišteni za bojanje su stari alati iz nonotove radione. Za ovaj projekt osim tekstilnih slika nadodane su i tekstilne skulpture koje su rađene s žicom i gazama bojanim ciklom, kurkumom i crvenim kupusom te su otisnute hrđavim predmetima.

https://dinsterart.webnode.com/look-book/

Zadnji dan izložbe je petak 22.4., a može se razgledati svakim danom od 18 do 20 sati.


Povezani članci

BAZÂR 2/24
21.02.2024

BAZÂR 2/24

 Dolazite li na Bazar u potrazi za sjajnim starim draguljima?  Dragi ljudi, zakačite se za svoje najudobnije cipele jer nam stiže događaj koji će vas baciti u svijet očuvane prošlosti i fantastičnih prilika za beskrajno razmišljanje o tome gdje će završiti ona lampica iz ’80-ih koja je vama dosadila!  21.2.2024.

BAZÂR 11/23
28.11.2023

BAZÂR 11/23

Bazâr (ex-buvljak) je vaše mjesto za razmjenu korištenih i još uvijek korisnih i lijepih stvari! Cilj Bazâra je potaknuti nas na solidarnost i ponovnu upotrebu predmeta. Umjesto da stvaramo velike količine otpada, predmeti koji nama više ne trebaju će pronaći novi dom: naše smeće je nečije blago. Dobrodošli ste svi: mladi, stari, djeca, životinje, susjedi i stranci! Na Aktivistovom Bazaru ćete pronaći literaturu, odjeću, ukrase, elektroniku, poklone, mystery pakete i svakakva iznenađenja. Ulaz je besplatan. 📍BITNO: Ovaj put NE primamo vaše donacije!

BAZÂR 12/23
20.12.2023

BAZÂR 12/23

Cilj Bazâra je potaknuti nas na solidarnost i ponovnu upotrebu predmeta. Umjesto da stvaramo velike količine otpada, predmeti koji nama više ne trebaju će pronaći novi dom: naše smeće je nečije blago.

BAZÂR 1/24
25.01.2024

BAZÂR 1/24

Na Aktivistovom Bazaru ćete pronaći literaturu, odjeću, ukrase, elektroniku, poklone za blagdane, mystery pakete i svakakva iznenađenja. ♻️ Ulaz je besplatan, a predmeti nemaju cijene. 📍BITNO: Ovaj put primamo vaše donacije!

BAZÂR 10/23
06.10.2023

BAZÂR 10/23

Bazar (ex-buvljak) je vaše mjesto za razmjenu korištenih i još uvijek korisnih i lijepih stvari! Cilj Bazara je potaknuti nas na solidarnost i ponovnu upotrebu predmeta.Umjesto da stvaramo velike količine otpada, predmeti koji nama više ne trebaju će pronaći novi dom: naše smeće je nečije blago. Dobrodošli ste svi: mladi,…

POSTSEZONSKI BAZAR
17.09.2023

POSTSEZONSKI BAZAR

Bazar (ex-buvljak) je vaše mjesto za razmjenu korištenih i još uvijek korisnih i lijepih stvari! Cilj Bazara je potaknuti nas na solidarnost i ponovnu upotrebu predmeta.Umjesto da stvaramo velike količine otpada, predmeti koji nama više ne trebaju će pronaći novi dom: naše smeće je nečije blago. Dobrodošli ste svi: mladi,…